Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 20. joulukuuta 2012

Alustusta blogeihini

Tervehdys, arvon lukijat!

Sain eilen, 18.12.2012, postia KEVA:lta. KEVA-nimi tulee nimestä Kuntien Eläkevakuutus. Nykyisin se hoitaa kunta-alan, valtion, kirkon ja KELA:n työntekijöiden eläkeasioita.

Kirjeessä ilmoitettiin minulle, milloin voin aikaisintaan jäädä ansaitulle eläkkeelle. Samalla mainittiin myös, että jos haluan tavoitella täyttä eläkeprosenttia (63%), niin pitäisi olla reilu vuosi enemmän palveluksessa. Lisäksi oli mainittu viimeinen eroamisikä.

No niin, ensimmäinen mahdollisuus jäädä eläkkeelle on siis 1.10.2015, pian sen jälkeen, kun ole täyttänyt 51 vuotta. Ei huono. Tosin eläkkeeni on tuolloin 60,67 % palkasta. 63 %:iin päästäkseni pitäisi olla 30.11.2016 saakka töissä. Saattaisin tienata noin satasen enemmän eläkettä tuolloin. Ja vihoviimeinen eroamisikä on siis syyskuussa 2019, kun täyttäisin 55 vuotta. Tosin elinaikakerroin alkanee syödä eläkettä, joten en todellakaan aio olla tuonne asti töissä.



Miten tämä sitten liittyy blogiini?
Siten, että päätinpä hieman tehdä aamukampaa, ja alkaa tehdä blogia elämästäni, työssäoloni viimeisitä vuosista, tuntemuksista, valmistautumisesta uuteen elämän vaiheeseen.

Vaikka varusmiesaikana tein päiväkirjaa koko ajalta, nyt ei ole tarkoitus joka päivä kirjoitella, mutta yritän ainakin kohtuullisen tasaiseen kommentoida omaa elämääni, asioita ja ilmiöitä ympärilläni ja ehkä laajemmaltikin.

Tyylini on tarkoitus olla enimmäkseen pilke silmäkulmassa, mutta en voi välillä välttyä ironisilta tai jopa sarkastisiltakin kirjoituksilta. En kuitenkaan tarkoita loukata ketään, joten toivon, ettei kukaan ota näitä juttuja henkilökohtaisesti. Enkä aio näillä jutuilla ketään nimenomaista henkilöä osoitellakaan. Pyrin kuitenkin harmittomaan ja toivottavasti viihdyttävään kirjoitteluun.

Katsotaan, mitä tästä tulee...

1 kommentti:

  1. Tervetuloa, Kaupunkijussi, blogimaailmaan juttuja vasaamaan.
    Tama on mukavaa ja koukuttavaa puuhaa.
    Vaikuttaa mielenkiintoiselta se, mita sinulta on tulossa.

    VastaaPoista