Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 21. marraskuuta 2013

Jouluvalmisteluja 2013 osa 1

Tänään satoi ensilumi maahan. Nuorin poikamme lähti aamulla kouluun klo 8:ksi siten, että lunta ei ollut vielä yhtään. Kun minä heräsin klo 10 maissa (vapaapäivä), niin maisema oli jo täysin luminen ja lumisateinen. Äkkiä se sitten tuli.
Tosin, illalla oli jo plussalla sää, joten ei tuon lumen pysyvyydestä vielä voi mennä takuuseen.



















Jaahas. Koska käsittääkseni kukaan ei ole vielä keksinyt kirjoittaa blogeja joulusta tai ruoanlaitosta tai jouluisen kodin sisustuksesta, niin ajattelin aloittaa nyt sellaisen. Ihan ensimmäisenä, luulisin.

Ai jaa....
http://www.blogilista.fi/avainsana/joulublogi
http://top100ruokablogit.com/
http://www.blogilista.fi/avainsana/sisustusblogi

No, en siis ollut eka. Mutta toivottavasti tämä olisi hieman erilainen, kun en kuitenkaan keskity varsinaisesti ruokaan, jouluun tai sisustamiseen.
Tai enhän minä vielä voi tietää, millainen tästä tulee. Päättäkää te, hyvät lukijani.

Bloggaan tänne jotain juttuja aina, kun jotain kirjoiteltavaa omasta mielestäni tulee, jos näin pääsisitte hieman minun maailmaani...jos se ketään kiinnostaa...

Lauantaina 23.11. me vaimoni kanssa pidämme kotonamme pienet pikkujoulut bändikavereilleni ja heidän perheilleen. Tarkoitus on kokoontua iltapäivää istumaan, juttelemaan ja tutustumaan paremmin toisiimme.

Kyseiseen tilaisuuteen liittyen olisi tarkoitus hieman koristella kotia jouluisesti ja toisaalta leipoa tarjottavat.

Leipomisen aloitin jo tänään. Leivoin hiekkakakun ja kääretortun. Koska vieraissa on ruokarajoitteisia, pitää kaikki olla ainakin laktoosittomia. Osan teen myös gluteenittomana, kuten hiekkakakku. Kääretorttu on lähes gluteeniton, vain 3 rkl vehnäjauhoja laitoin. Tosin osallistujista vain puolisoni noudattaa pääsääntöisesti gluteenitonta, mutta pienen määrän jauhoja kestää kääretorttuviipaleessa.






Pari vajaata päivää aikaa siis jäljellä. Leipomuksista pitää vielä tehdä toinen kääretorttu. Lisäksi lauantaina paistamme tähtitorttuja.
Suolaista syötävää olisivat täytetyt pasteijat, joita teemme valmiista torttutaikinapohjista. Täytteeksi savulohi-tuorejuusto-hässäkkää ja osaan poronleike-systeemiä. Siinäpä kattavaa keittiösanastoa.
Tervetuliaisjuomaksi lämmitämme Valion Hehku-rypälejuomaa, ikäänkuin glögiä.

Mutta kuten sanoin, paljon tekemistä, vähän aikaa. Katsotaan, miten tästä selvitään.



2 kommenttia:

  1. Lahelta seuranneena voisin sanoa, etta SELVİATTE. İhanan herkullisia levonnaisia. Pitaisi paasta maistelemaan.

    VastaaPoista
  2. Selvisimme. Tervetuloa vaan, emmeköhän me taas keksi jonkun syyn juhlia, että pääset taas täällä käymään. Ja maistelemaan.

    VastaaPoista