Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 4. helmikuuta 2013

KELA:lle kiitos

KELA, Kansaneläkelaitos, tuo paljon parjattukin, mutta, ah, niin tarpeellinen suomalaisen sosiaaliturvan peruskivi ja tukipilari.

KELA ansaitsee nyt kiitoksen. KIITOS, KELA!


Vuonna 2012 Suomen hallitus ja eduskunta saivat vihdoin säädettyä lain siitä, että jokaisella suomalaisella on oikeus jonkunlaiseen tuloon ilman, että mahdollisen puolison tulot vaikuttavat siihen tai sen määrään.
Kiitos siitä myös kansanedustajille ja ministereille.

Oli vaarana, että hakemuksia ruuhkautuu heti vuoden 2013 vaihtuessa, ja että sitä kautta käsittelyajat pitenevät. KELA neuvoikin täyttämään hakemuksen jo joulukuun 2012 aikana.

Puolisoni teki hakemuksen netissä ihan joulukuun viimeisinä päivinä. Tammikuun puolivälissä hänelle tuli kotiin paperit, joihin piti täyttää päiväkohtaisesti "työtön", jos ja kun niin olikin. Käsittely olikin siis aika nopeaa.

Poikkeuksellisesti KELA oli laittanut hakemuksen alkamaan jo 25.12.2012, jolloin 5 päivän omavastuuaika tulikin jo joulukuun puolella täyteen. Hyvää asiassa oli tietysti se, että joulukuulta puolisoni ei olisi muutenkaan saanut korvausta, koska se oli vielä vanhan lain aikaa, ja puolison, siis minun tulot vaikuttivat siten, ettei korvausta olisi kuitenkaan tullut.

Näin KELA toimi inhimillisesti aikaistaen hakemuksen alkuperäistä päivämäärää, ja puolisoni korvauskausi alkoi heti vuoden alusta ilman omavastuuaikoja.

Aina silloin tällöin KELA on otsikoissa ja keskustelunaiheena, kun jotkut ihmiset kokevat saaneensa epäoikeudenmukaista kohtelua ja vääriä päätöksiä asioihinsa.
En väitä, etteikö KELA:ssakin tehdä virheitä, mutta omalla kohdallani asiat ovat hoituneet hyvin, vaikka itsekään en aina ole ollut päätöksistä samaa mieltä. Tuskin kuitenkaan niissä tapauksissa on lakia rikottu.

Tällä kertaa olen KELA:aan tyytyväinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti